Logo der Universität Wien
You are here:>University of Vienna >Faculty of Physics>Aerosol Physics & Environmental Physics

New study in Nature: Biofuel blending reduces soot emissions from aircraft

A new study in the scientific journal Nature shows that a fuel blend with 50 percent biofuel reduces soot particle emissions of aircraft by 50 to 70 percent compared to conventional fuel.

Erkundungen am Himmel - Prof. Weinzierl im Interview mit dem Junge Akademie Magazin

Warum selbst die besten Computer an einer genauen Wettervorhersage scheitern.

NASA Group Achievement Award für Bernadett Weinzierl

Aerosolphysikerin Bernadett Weinzierl bekam von der NASA für ihre Arbeit im Rahmen der ACCESS-II-Messkampagne den NASA Group Achievement Award verliehen.

Safe the date: 10 to 16 July 2017 – Summer School "Basic Aerosol Science" at the University of Vienna

The summer school offers a broad education in aerosol science. Besides lectures there will be discussions, and a field experiment. The teachers of this summer school are European leading experts in the field of aerosol science.

Mag. Andrea Pölz – new member of our group since 1 December 2016

Andrea Pölz started her work as a PhD student in the Aerosol Physics & Environmental Physics group at the beginning of December 2016.

GEMMA, GEMMA!

Artikel über GEMMA:

Einer Methode zur Untersuchung von Proteinen, Liposomen und Viren - erschienen im Chemiereport 2016.7 (Univ.-Prof. Dr. i.R. Wladyslaw Szymanski).

New pre-doc position available

Our group is looking for a new pre-doc in the field of aerosol mass spectrometry.

Staubige Luft: Artikel zum ERC Starting Grant-Projekt von Univ.-Prof. Dr. Bernadett Weinzierl im Uni:View Magazin

In ihrem aktuellen ERC Starting Grant-Projekt „A-LIFE“ untersucht Bernadett Weinzierl den Einfluss von Ruß-Mineralstaub-Schichten auf die Atmosphäre und das Klima.

BSc Marilena Teri – new member of our group since 3 October 2016

Marilena Teri has started her master thesis project as an Erasmus student in the Aerosol Physics & Environmental Physics group on 3 October 2016.

Elections to the board of the Gesellschaft für Aerosolforschung (GAeF):

Prof. Dr. Helmuth Horvath is the new president of the GAeF, vice-president is now Univ.-Prof. Dr. Bernadett Weinzierl.

Displaying results 11 to 20 out of 94
University of Vienna | Universitätsring 1 | 1010 Vienna | T +43-1-4277-0